Tom

I alt: 0,00 kr.

Compagniet

Go' vin – en smagssag

Domaine Edmond Barnaut, Bouzy, Champagne

I 1874 grundlagde Monsieur Edmond BARNAUT dette champagnehus i den lille by Bouzy, med det store tilnavn; Grand Cru de Champagne.

Byen ligger ved foden af "bjergene ved Reims" og det er her de bedste pinot noir druer dyrkes i Champagne-området.

5. generation efter Edmond er, Philippe SECONDÉ, som siden 1985 styrer huset på fortrinlig vis, sammen med sin hustru Laurette.

Med en årlig produktion på ca. 120.000 flasker, der alle kommer fra druerne dyrket på de 17 hektar (12 ha Grand Cru) vinmarker, som Domainet besidder, taler vi her om en meget lille producent i champagne-området, - men hvilken producent.

På vingården arbejdes der i overensstemmelse med alle de gamle, traditionelle metoder. Der høstes 100% manuelt, og ofte senere end de fleste i området, for at opnå det optimale modningsstadie. Druerne sorteres med meget kritisk hånd. Dette store stykke arbejde betyder, at der ofte er over 100 mennesker beskæftiget med høsten, hvilket er ekstremt, når man ved de kun har lidt over 14 ha. Druerne presses i de gamle traditionelle presser af træ, hvorefter den alkoholiske gæring igangsættes ved lav temperatur (17 grader C) for at bevare så mange af de aromatiske finesser i druerne, som muligt.

Vinen opbevares derefter ca. 4 år på ståltanke, det første år "sur lie" og der foretages jævnligt "remontages". Den malolaktiske gæring foretages systematisk for at få mere blødhed, samt undgå problemer ved den relativ lange lagring. Efter flaskningen foregår flaskegæringen i husets "naturkridt" kældre 15 meter under bygningerne ved en konstant temperatur på ca. 10 grader.

Alle champagnerne fra Domaine Edmond Barnaut er, som tidligere nævnt, domineret af pinot noir, hvilket giver meget vinøse champagner, som kan bruges til aperitif, men især gør sig godt til mad.

Ifbm. Philippe Secondé's besøg i Danmark i oktober 2015 blev alle Philippe's champagner 'overdænget' med positive anmeldelser, således fik alle 7 champagner 5 stjerner af Jørgen Aldrivh fra VinAvisen, - ligesom Chefredaktør Jesper Uhrup Jensen fra Gastro efterfølgende anmeldte tre af Philippe's champagner til 5 stjerner og to af dem fik betegnelsen FUND, der indikerer virkelig gode køb til prisen.....

I rest my case!